Keep KALM
welkom nieuws nieuwsbrieven wiebenik behandelingen ervaringen tarieven

Nieuws

foto Chaos in je hoofd
18 oktober 2021

O niet vergeten dit te regelen. Ik moet dit en dat nog doen voordat… O nee, vergeten ik het nog…

Herkenbaar, chaos in je hoofd omdat je het gevoel hebt zoveel te moeten. Bang om iets te vergeten en door de chaos in je hoofd vergeet je het juist.
De hoogste tijd om even op de rem te trappen. Moment voor jezelf nemen en terug te keren naar je basis.

Ondanks de gedachte ook nog tijd vrij te moeten maken voor een voetmassage, zal de massage je goed doen. De massage geeft rust in je hoofd, ontspanning in je lijf waardoor je eigen batterij de kans krijgt om weer op te laden. Na de massage ziet de wereld er een stuk minder ‘moeterig’.


foto #2 verlicht oorpijn
15 oktober 2021

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #2 verlicht oorpijn.

Oorpijn is een hele nare pijn die ook vaak nog eens doortrekt naar je gezicht. Zolang er geen sprake is van een gaatje in het trommelvlies kan een oorkaarsbehandeling verlichting geven.

De warmte van de oorkaars en de lichte trilling die ontstaat zorgen voor ontspanning van het trommelvlies. Dit geeft al direct verlichting van de pijn.
De ontspanning werkt door naar het middenoor waar de doorbloeding verbetert wordt en het immuunsysteem geactiveerd. Zo kan het lichaam de oorzaak van de oorpijn oppakken zodat de oorpijn afneemt.

Nieuwsgierig geworden naar een oorkaarsbehandeling of heb je vragen, ik hoor het graag.


foto De avondmassages
11 oktober 2021

Het wordt steeds vroeger donker, de regen en wind slaan tegen de ramen. Binnen heb ik de kaarsjes aan, heerlijk op de bank onder een dekentje, glas heet water en een spannend boek erbij. Mij hoor je even niet. Tijd voor ontspanning, even niets moeten en in alle rust de dag afsluiten.  

Wat ik ook heerlijk ontspannend vind en een hele mooie energie vind geven, zijn de massages ’s avonds in deze donkere periode. De sfeer van de kaarsjes, de warmte en geborgenheid van de deken. Het voegt iets extra’s toe aan de massage. Een gevoel wat ik niet onder woorden kan brengen, maar keer op keer zo’n mooi cadeau is om te mogen voelen. Dat gevoel deel ik graag met je.


foto #7 verlicht spierpijn
8 oktober 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #7 verlicht spierpijn.

Spierpijn ontstaat door ophoping van afvalstoffen en zuurstof te kort in het bloed.

En dat is precies wat een voetreflexmassage doet, die stimuleert de doorbloeding zodat de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten en de spier weer goed voorzien wordt van zuurstof en andere voedingsstoffen.

Blijf niet langer rondlopen met je spierpijn, een voetreflexmassage verlicht.


foto Ontwikkelingen Praktijk Keep KALM
4 oktober 2021

Op weg naar één jaar praktijk. Een bijzonder jaar waar ik vol trots op terug kijk en dankbaar ben voor de groei van mijn praktijk.

Stapje voor stapje bracht ik mijn praktijk onder de aandacht.  

Het begon met de website, Instagram account, Google bedrijfspagina en het verspreiden van visitekaartjes en folders.
Deze zomer kwam daar het naambordje op de gevel bij, zodat ik niet alleen digitaal maar ook real-life zichtbaar ben.

De ervaringen en de dankbaarheid die mijn klanten uiten, hebben sinds kort een mooi plekje op mijn website gekregen. Het is zo leuk om terug te horen hoe klanten de massage hebben ervaren. Blijf dat vooral doen, bijvoorbeeld via Instagram, mail of de reviews van Google. Zet ik ze vervolgens op de website.

Alsof dit nog niet genoeg is, kom ik vanaf nu ook ieder kwartaal met een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en tips. Wil jij ook ieder kwartaal de nieuwsbrief ontvangen, laat het mij weten.

Belangrijkste natuurlijk je eigen ervaring. Dus vertel aan een ieder die het maar horen wil, wat voor heerlijke voetreflexmassages ik geef of kom het zelf eens een keer proberen ;).


foto #6 verhoogt weerstand
1 oktober 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #6 verhoogt weerstand.

Voetmassages hebben een positief effect op de weerstand. Door de aanraking worden hormonen aangemaakt die een positief effect hebben op het afweersysteem van het lichaam.

Door de massage van de reflexpunten op de voeten wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Verkoudheid/griep ontstaat doordat afvalstoffen zich ophopen in het lichaam en de organen niet voldoende gevoed worden met voedselrijk bloed. In de periode dat we vatbaar zijn voor griep en verkoudheden wordt extra aandacht gegeven aan de reflexpunten die het afweersysteem van het lichaam regelen. Zo wordt de weerstand van het lichaam verhoogt en bent u minder vatbaar voor verkoudheden/griep of u wordt minder ziek.


foto Praktijknaam
27 september 2021

Keep KALM….

Vorige week schreef ik over het uitkomen van mijn droom. Toen de plannen voor mijn eigen praktijk vorm kregen, was opruimen een vereiste. Tijdens het opruimen kwam ik mijn dagboeken uit 2010 tegen. Even teruglezen hoe ik toen in het leven stond. Het maakte mij heel trots want wat heb ik een mooie groei doorgemaakt maar dat terzijde.

Ook 10 jaar terug droomde ik over mijn eigen praktijk. Een droom die al ruim 25 jaar als een rode draad door mijn leven loopt.
Ik had zelfs al een naam opgeschreven hoe ik mijn praktijk wilde noemen. Nooit meer aan gedacht.
Toeval of niet, het was dezelfde naam als die ik 10 jaar later mijn man en kinderen bedacht. Keep KALM. KALM verwijzend naar de eerste letters van onze voornamen. Als link naar de steun die ik van mijn man en kinderen kreeg bij het laten uitkomen van mijn droom. Iedere dag ben ik ze daar nog steeds super dankbaar voor.
 
Zo bijzonder dankbaar dat deze droom werkelijkheid is geworden.

Durf jij het aan om je dromen werkelijkheid te laten worden?


foto Iederéén altijd welkom
25 september 2021

Uitsluiting op basis van de keuzes van je eigen gezondheid, daar bedank ik voor. De tegenstrijdigheden die de invoering van het coronatoegangsbewijs met zich meebrengt, ik kan er niet bij met mijn verstand, pure discriminatie. We worden beperkt in onze vrijheid.

Iedereen is altijd welkom voor een massage in mijn praktijk. De overheid heeft hier (nog) geen beperkingen voor opgelegd. Toch heb ik mij, uit solidariteit voor de branches die wel verplicht zijn het coronatoegangsbewijs te controleren, aangesloten bij Keuzevrijbijmij.nl.

Samen sterk voor een vrije samenleving waar iedereen altijd welkom is.


foto #5 reinigt
24 september 2021

 Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #5 reinigt.

Je lichaam produceert continue afvalstoffen die, als het goed is, door het lichaam ook weer afgevoerd worden. Maar hoe lekker is het als je lichaam geholpen wordt bij de grote schoonmaak. Even een boost bij het afvoeren van de afvalstoffen. Ophoping van afvalstoffen kunnen in de loop der tijd klachten gaan geven. Daar zit niemand op te wachten.

Voetreflexmassage stimuleert de doorbloeding waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd.


foto Leef je droom
20 september 2021

Iedere dag leven zoals in je droom….

Hoe mooi is het al je iedere dag doet waar je vroeger van droomde. Ik geniet dag in, dag uit. Soms kan ik het nog steeds niet geloven. Na heel veel jaren dromen, is mijn droom werkelijkheid. Ik heb mijn eigen praktijk als voetreflexmasseur.

Nu vraag ik mij wel eens af, waarom heb ik de stap niet eerder durven zetten. Altijd was er wel een JA MAAR.  En bleef het bij dromen, dromen die ik alleen maar durfde te delen met mijn dagboek.

Hoe had mijn leven eruit gezien als ik wel eerder de stap gezet had. Had ik dan net zo op mijn intuïtie durven vertrouwen als nu? Of had ik de levenslessen daarvoor eerst nodig? Wie zal het zeggen……

Het maakt niet uit, ik geniet dag in dag uit. Soms moet ik mijzelf even knijpen of ik echt niet meer droom. Maar nee, het is werkelijkheid. Iedere dag geniet ik, dat is wat telt.  

Ik ben trots op wat ik heb bereikt en dat ik uiteindelijk toch de stap gezet heb om mijn dromen uit te laten komen. Dat is wat ik iedereen gun, doen waar je van droomt.


foto #1 geeft lucht
17 september 2021

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #1 geeft lucht.

Snotteren, niezen, niet door je neus kunnen ademen, in de herfst en winterperiode worden we allemaal wel een keer verkouden.

Oorkaarsen geven letterlijk lucht tijdens een verkoudheid. De warme lucht, ondersteunt met kruiden, zorgt er voor dat de opgehoopte afvalstoffen in de holtes in beweging komen. De doos met tissues staat dan ook voor je klaar tijdens de behandeling.

Nieuwsgierig geworden naar een oorkaarsbehandeling of heb je vragen, ik hoor het graag.


foto Dol op Lavendel
13 september 2021

‘Jij houdt echt van lavendel hé’, zei een klant pas tegen mij.

Mmm, daar moest ik even over nadenken. Ik was het mij niet bewust, maar ja, lavendel vind ik een hele fijne geur en mooie kleur hebben. Paars, één van mijn lievelingskleuren.

Ik werk in mijn praktijk graag met een paar druppeltjes lavendel olie tijdens de massage. Niet alleen omdat het lekker ruikt en de ontspanning bevordert maar ook omdat lavendel lichaam en geest op vele vlakken ondersteund.

Maar ik voeg ook graag wat druppeltjes Lavendin Ardèche toe aan de was zodat de handdoeken en voetzakjes heerlijk fris ruiken, alsof ik in een veld van Lavendel sta.

En ben je weleens bij mij in de praktijk geweest, dan kan in de zomerperiode de bak met bloeiende lavendel je niet ontgaan zijn. Heerlijk even met je hand er langs gaan om de geur tot je te nemen.

Wat is jouw lievelingsgeur?


foto Dag van de migraine
12 september 2021

Knallende hoofdpijn, niet weten waar je het moet zoeken. Het liefst in stilte, in het donker in bed blijven liggen en wachten tot het voorbij gaat…. migraine… een vreselijke hoofdpijn die jouw overvalt als het jouw niet uitkomt.

Voetreflexmassages kunnen het lichaam ondersteuning en verlichting bieden bij de symptomen die zich voordoen bij migraine. Zeker als stress, angst of hormonale veranderingen een oorzaak van de migraine zijn.

Wil je er meer over weten, neem dan contact met mij op voor meer informatie.


foto #4 stopt piekeren
10 september 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #4 stopt piekeren.

Even uit je hoofd, even niet in piekermodus.
Lichaam en geest  werken zo mooi samen. Tijdens de massage van de voeten wordt je aandacht verplaatst van je hoofd naar je voeten. Even niet piekeren maar genieten van de stilte en de ontspanning in je hoofd. Het grootste cadeau wat je je lichaam en geest kan geven.


foto Gek van voeten....
6 september 2021

Tja, misschien moet je dat wel een beetje zijn als voetreflexmasseur. Gek genoeg heb ik dat nooit zo gehad tot ik met de opleiding voetreflexologie begon.

Vanaf dat moment kijk ik altijd even naar iemands voeten. Het voorjaar en de zomer als de voeten weer zonder sokken en dichte schoenen vrij mogen bewegen is dan ook een heerlijke tijd voor mij.

Maar gelukkig, thuis kom ik ook voeten tegen. Zo is zelfs het matje in toilet helemaal in stijl.

Waar ben jij gek van?


foto #3 is zelfherstellend
3 september 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #3 is zelfherstellend.

Ons lichaam is een heel mooi complex systeem dat over het algemeen heel goed in staat is zichzelf in een gezond evenwicht te houden. Maar soms raakt het zelfherstellend vermogen uit balans en kan het een helpende hand in de vorm van een voetreflexmassage heel goed gebruiken.


foto Believe in yourself
30 augustus 2021

If you believe in yourself anything is possible

Deze spreuk staat op de muur boven mijn massagetafel.

Het heeft voor mij even geduurd voordat ik in de kracht van deze spreuk kon geloven.
Maar nu ik de kracht in mijzelf heb ontdekt, kijk ik tijdens iedere massage met een dankbaar en trots gevoel naar deze spreuk.

De kracht van deze spreuk geef ik vanuit mijn intentie tijdens de massage mee aan mijn klanten.

Wat is jouw lijfspreuk?


foto #2 Verlicht knieklachten
27 augustus 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #2 verlicht knieklachten.

Niet kunnen doen wat je eigenlijk zou willen, beperkt zijn in je bewegingsvrijheid door pijn in je knie.

Veel van mijn klanten ervaren de massage van het kniepunt op de voeten als bevrijdend. Tijdens de massage komen opgehoopte afvalstoffen, die de blokkades in de knie vormen, vrij. De doorbloeding in de knie wordt verbeterd en zo wordt het lichaam ondersteunt in het herstellen van zijn natuurlijke balans.


foto Schoolvakantie voorbij
23 augustus 2021

De schoolvakantie voor het noorden is voorbij. We staan aan het begin van een nieuw schooljaar.

Geen schooljaar is hetzelfde. Sloten wij afgelopen schooljaar de brugklasperiode van de jongste af, doet de oudste dit jaar examen en gaat zij de keuze voor een vervolgopleiding maken.

Zo groei ik met de ontwikkeling van mijn kinderen mee, zo mooi om ze jong volwassen te zien worden. Ik geniet van ieder moment.

Waar geniet jij van?


foto #1 werkt ontspannend
20 augustus 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #1 zo werkt het ontspannend.

Ben je nog niet overtuigd waarom voetreflexmassage goed voor je zou zijn of zoek je nog een reden om een jezelf een massage cadeau te doen? Iedere week krijg je van mij een reden voor een voetreflexmassage. Als je dan nog niet overtuigd bent?

Een voetreflexmassage, is net als een gezichtsmassage, heerlijk ontspannend. Even de wereld om je heen vergeten, niets moeten, alleen maar liggen en heerlijk ontspannen.

Wie wil dat nu niet? Wanneer kom jij ontspannen?