Keep KALM
welkom nieuws wiebenik behandelingen ervaringen tarieven contact

Nieuws

foto #25 ondersteunt herstel burn-out
20 mei 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #25 ondersteunt herstel burn-out.

Altijd maar moe, stemmingswisselingen, opgejaagd gevoel, geheugenproblemen. Lichamelijke niet te verklaren ongemakken zoals hoofdpijn, hartkloppingen, hyperventilatie, hoofdpijn. Het opstaan je zwaar valt, je overal als een berg tegen opziet….

Zomaar een greep van de symptomen die ik in mijn praktijk tegen kom van klanten die met een burn-out te kampen hebben.

Een voetreflexmassage lost de burn-out niet op maar ondersteunt het lichaam wel op een hele fijne manier bij het herstel. De ontspanning die je ervaart tijdens de massage, even dat moment voor jezelf. Even voelen en de piekermolen in je hoofd tot rust brengen. De ondersteuning die het lichaam krijgt bij het herstel van de psychische en lichamelijke balans tijdens een massage.


foto Internationale dag van het gezin
15 mei 2022

Hoe zou mijn leven er uit gezien hebben als….

Een gedachte die ik nog wel eens in mijn hoofd voorbij laat gaan. Hoe zou mijn leven er uit hebben gezien als ik geen gezin zou hebben. Had ik mijzelf dan net zo ontwikkeld als nu? Zou ik dan ook mijn hart gevolgd hebben om mijn droom te realiseren?  Of zou ik dan maar door gegaan zijn, zonder te luisteren naar mijn hart?

Niemand kan daar antwoord op geven. Ik ben in ieder geval heel dankbaar voor mijn gezin en het heuvelachtige pad wat ik samen met hun bewandel. Dankbaar voor de steun, het vertrouwen en de grote hoeveelheid liefde die ik altijd van ze krijg.

‘Hoe zou mijn leven zonder gezin er uit zien…’ Geen idee, ik weet alleen wel dat ik mijn gezin voor geen goud wil missen.


foto #3 vermindert hoofdpijn
13 mei 2022

Er is altijd een reden voor een gezichtsmassage .. #3 vermindert hoofdpijn.

Tijdens een massage ontspannen de spieren in het gezicht en het hoofd. De spanning in de spieren geven meer druk op je schedel waardoor hoofdpijn kan optreden.

En niet alleen het gezicht maar ook de oren en de hoofdhuid worden tijdens een gezichtsmassage gemasseerd. Zeker bij stress geeft dit vaak verlichting van de hoofdpijn.


foto Afscheid nemen
9 mei 2022

Het zal niet lang meer duren….

De afgelopen weken heb ik via de webcam de koolmeesjes in onze tuin mogen volgen. Van het overnachten door ik vermoed vader in een lege nestkast, tot het ijverige bouwen van een nestje door vader en moeder samen. De verrassing dat er 9 eieren lagen waarvan er uiteindelijk 8 een kleine twee weken later zijn uitgekomen. Twee waren te zwak om te overleven en een paar dagen geleden vond ik er ’s morgens nog twee dood op hun rug. Een paar dagen keek ik met mijn pijn in het hart naar de beelden.

De bedrijvigheid van het voeden door vader en moeder. Het snelle groeien van de jonge koolmeesjes. Het heerlijke gekwetter uit het nestkastje van de jongen, wachtend op eten.

Het was zo leuk om te volgen als is de natuur ook heel hard en werd ik daar ook mee geconfronteerd. Thuis waren ze af en toe jaloers want dan vroeg ik ‘hoe gaat het met mijn schatjes?’ en zat ik de beelden van de webcam live te bekijken. Tja, dan kreeg ik natuurlijk wel te horen, je schatjes zijn hier hoor…..

Nog even en ik heb weer alle tijd voor mijn schatjes thuis want dan zullen de vier overgebleven, jonge koolmeesjes uitvliegen… Ik zal ze missen.  


foto #24 verlicht nekklachten
6 mei 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #24 verlicht nekklachten.

Pijn, stijf of gespannen nek? Het kan je behoorlijk belemmeren in je dagelijkse doen en laten.
De reden kan heel divers zijn maar vaak is spanning, een verkeerde beweging of houding de oorzaak.

Zowel de nek, als de schedelrand waar de nekpijn ontstaat zijn via de voet heel toegankelijk. Door de massage van het nekgebied op de voet stimuleer je de doorbloeding in het nekgebied. Opgehoopte afvalstoffen die de pijn veroorzaken komen dan vrij en worden opgenomen door het lichaam.
Bij een gewone massage wordt vaak alleen de nek gemasseerd terwijl de oorzaak soms ook elders uit het lichaam kan ontstaan. Bij een voetmassage wordt het hele lichaam meegenomen en wordt zo ook eventueel onderliggende oorzaak meegenomen.

De combinatie met de ontspanning die de massage geeft en de doorbloeding wordt spanning in het nekgebied al gelijk bij één massage minder. Hoe langer je met je klachten loopt, hoe langer het duurt voordat het lichaam de ophoping van afvalstoffen heeft verwerkt en hoe meer massages nodig zijn.


foto Batterij opladen
2 mei 2022

 Wat is het toch heerlijk om er even uit te zijn. Even de batterij opladen.

Dat is wat ik afgelopen week in Friesland in een huisje, gelegen aan het water, gedaan heb. Genoten van al het moois wat de natuur vanaf het land en al suppend vanaf het water te bieden heeft. Keer op keer wist de natuur mij wel weer met wat moois te verrassen.

Als ik niet buiten was, zat ik wel lekker te lezen of speelden we een spelletje met elkaar. Heerlijk, quality time.

Mijn batterij is weer opgeladen, ik kan er weer tegen aan. Vanmiddag mag ik weer massages geven. Ik heb er zin in.

Hoe laad jij je batterij op?


foto #23 verlicht gewrichtsontstekingen
29 april 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #23 verlicht gewrichtsontstekingen.

Zowel in mijn directe omgeving als in mijn praktijk ben ik de gevolgen van een tekenbeet tegengekomen. De gevolgen van een tekenbeet die de ziekte van Lyme kan veroorzaken zijn groot. Het heeft een hele grote impact op je leven als de ziekte niet tijdig wordt opgespoord en behandeld.

Zo, ook een klant die bij mij kwam met heel veel ontstekingen in de gewrichten door het hele lichaam heen. Nauwelijks kon deze klant de trap op komen van stijfheid. De massage gaf direct verlichting en ontspanning waardoor de klant veel minder stijf naar huis ging. Maar wat nog veel mooier is, is dat ook de ontstekingen minder werden in de loop van een aantal behandeling waardoor ook de gewrichten minder pijnlijk waren.

De combinatie van minder ontstekingen en betere doorbloeding (waardoor ontstekingsresten opgeruimd konden worden) zorgden voor veel minder pijn en meer beweeglijkheid.   


foto Week van de teek
25 april 2022

Lekker naar het bos, wandelen, ravotten, voetballen, gezellig picknicken… maar dan thuis altijd weer die controle op tekenbeten. Ik heb daar toch altijd een beetje schrik van.
Signaleer je de teken op tijd?
Heb je ze goed verwijderd?
Ontstaan er geen rode kringen rond de beet?

De ziekte van Lyme ligt altijd op de loer na een tekenbeet. Het gemene is dat de eerste klachten zich pas op langere termijn kunnen voordoen. Een sluipmoordenaar die langzaam jouw lichaam in zijn macht krijgt.

Helaas heb ik van te dichtbij gezien wat de gevolgen voor het lichaam zijn als de ziekte van Lyme niet tijdig wordt ontdekt of goed wordt behandeld. De impact op het verloop van je verdere leven is zo groot.

Daarom zit bij mij de schrik er in en probeer ik extra alert te zijn op tekenbeten als we lekker buiten in de natuur zijn geweest waar ook de teken zich prima vermaken.


foto #6 vermindert overprikkeling
22 april 2022

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #6 vermindert overprikkeling

Drukte in je hoofd, slechte concentratie, snel moe, onrust en stress kunnen je behoorlijk uit je doen brengen. Je raakt sneller geïrriteerd, dagelijks zo gewone handelingen lukken dan niet meer. Dit zijn allemaal tekenen van overprikkeling.

De warmte van de oorkaars zorgt voor ontspanning en betere doorbloeding. Deze ontspanning trekt vanuit de oren door de holtes van het hoofd en brengt een algehele rust in het lichaam. De overprikkeling neemt op die manier af.

Oorkaarsen kan bij alle leeftijden. Het is keer op keer mooi om te zien hoe de onrust als sneeuw voor de zon verdwijnt tijdens de oorkaarsen. Mooiste voorbeeld blijf ik toch wel mijn eigen zoon vinden. Stil liggen is een straf voor hem maar tijdens de oorkaarsen zie je zijn beweeglijkheid steeds meer afnemen. Bij het tweede oor ligt hij vanaf het begin af aan heerlijk te genieten zonder te wiebelen of te bewegen met zijn lijf. Dat effect was er al toen hij op zijn derde voor de eerste keer oorkaarsen kreeg en dat effect is er ruim 10 jaar later nog steeds.


foto Meimaand = massagemaand
18 april 2022

Net als vorige jaar verloot ik ook dit jaar in mei iedere woensdag een gratis massage. Vier massages in totaal. De actiemaand is vorige jaar bedacht om het belang van massages voor de gezondheid onder de aandacht te brengen. Op deze manier wil ik op een laagdrempelige manier een ieder de kans geven om kennis te maken met de voordelen van een massage.

Wie verdient er volgens jou een gratis massage? Geef mij zo snel mogelijk de naam door van de persoon waarvan jij vindt dat ontspanning heel hard nodig is. Iedere week trek ik uit de aanmeldingen 1 persoon die naar keuze een gratis voetreflex- of gezichtsmassage wint.

De afgelopen 2 jaar hebben veel ondernemers, zoals in de horeca, de cultuursector maar ook zzp-ers het door alle maatregelen heel zwaar gehad. Ook  de druk in de zorg was erg hoog. Wat een ieders persoonlijke reden ook is, een massage is heel ontspannend en zeg nou eerlijk, wie kan er niet een beetje ontspanning gebruiken.
 
Meld de kanshebber snel aan want de eerste trekking is al op woensdag 4 mei.


foto #2 ontspant
15 april 2022

Er is altijd een reden voor een gezichtsmassage…. #2 ontspant.

Of je nu druk bent in je hoofd, veel piekert, hoofdpijn hebt of gespannen bent. Een gezichtsmassage zorgt voor ontspanning, niet alleen in je gezicht en je hoofd. Maar in je hele lichaam.
Eigenlijk is de naam misleidend want ik masseer niet alleen je gezicht maar ook je oren en hoofd neem ik tijdens de massage mee.

Tijdens de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor verkramping minder wordt en opgehoopte afvalstoffen verwijderd worden.


foto Cadeau-keuze-stress
11 april 2022

Ken je dat cadeau-keuze-stress? Ik wel, ik vind het altijd een uitdaging om een leuk cadeautje te bedenken. Vaak krijg ik pas op het laatste moment een ingeving en dan maar hopen dat ik het op korte termijn kan vinden. Zo nee, dan nog meer stress om niet met lege handen aan te komen. En een enveloppe met geld vind ik ook niet altijd passend, maar wat dan….

Voor jou geen cadeau-keuze-stress meer. Ik help je aan het perfecte cadeau om te geven en misschien nog veel leuker om te krijgen (tip je omgeving als je dit cadeau graag zou willen).
Geef een massage cadeau. Wie wil nu niet een cadeau krijgen waar je heerlijk ontspannen van wordt. Ik maak van je cadeaubon een feestelijk geschenk met een klein presentje erbij.  

En het leukste is nog, door het geven van een massage ben jij ook gelijk van je cadeau-keuze-stress af. Dat is nog eens een win-win-situatie.  

Waar wacht je nog op, zorg dat je je cadeau voor iedere gelegenheid in huis hebt. Of het nu voor een verjaardag is, moederdag, vaderdag, iemand een hart onder de riem te steken of gewoon uit liefde of dankbaarheid. Er is altijd een geschikt moment voor een ontspannen cadeau.  


foto #22 voor een gezond leven
7 april 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #22 voor een gezond leven.

Leefstijl en gezondheid, is dit jaar het thema van wereldgezondheidsdag.

Ik ben geboeid door de manier van denken in de Chinese geneeskunde. Niet denken vanuit een ziekte en die gericht oplossen maar kijken hoe het lichaam in balans en flexibel kan blijven om ziekte te voorkomen.

De voetreflexmassages sluiten hierbij heel mooi aan. Want juist door middel van voetreflexmassages ondersteun je het lichaam bij het in balans houden van zijn natuurlijke evenwicht. Door regelmatig een voetreflexmassage te nemen, zorg je zo goed voor je lichaam en kan je daarmee ‘langdurige’ pijntjes en ziekte voor zijn.

Je bent er natuurlijk niet alleen met een voetreflexmassage want ook bewust bezig zijn met voeding, beweging, in- en ontspanning draagt bij aan het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest.  


foto Natuurbioscoop
4 april 2022

Dagelijks even de natuur in is goed voor onze gezondheid. Zou het hebben van een eigen natuurbioscoop dat effect ook hebben? Of het net zoveel effect heeft als er actief op uit zijn in de natuur weet ik niet maar ik word er wel heel rustig van.

In onze tuin krijg ik van heel dichtbij een mooi stukje natuur mee. Een koolmeespaartje is druk met het bouwen van een nest. Ze vliegen af en aan met takjes, mos en andere materialen geschikt voor hun nestje.

De afgelopen weken heb ik de koolmees kunnen volgen. Eerst was het alleen overnachten tussen zonsondergang en zonsopgang door 1 van de koolmeesjes. Na vele fluitconcerten overdag begon de bouw van het nestje door 2 koolmeesjes. Nu het nestje zacht genoeg is, slaapt 1 van de koolmeesjes ’s nachts weer lekker op het nest. Dankzij een cameraatje in de nestkast waren voor mij niet alleen de activiteiten buiten de nestkast te volgen maar ook er in.  Zo genieten en geeft zoveel rust. Ik kan nu al mijn ogen niet afhouden van de beelden uit het huisje, hoe moet dat straks als er eieren gelegd zijn en de eerste snaveltjes door het ei heen breken. 


foto #21 genieten van de lente
1 april 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #21 genieten van de lente.

In de lente wordt de natuur wakker uit zijn winterslaap. De krokusjes en de narcissen bloeien, insecten laten zich weer zien, de vogels bereiden zich voor op gezinsuitbreiding. Kun jij genieten van al het leven in de natuur of heb jezelf moeite om op gang te komen?

Voetreflexmassage kan je net dat steuntje in de rug geven om lichaam en geest weer in beweging te brengen. De energie in je lichaam stroomt, je organen worden wakker en komen in balans. Zo kom jij lekker in je lijf te zitten. Heel bewust kan je dan genieten van al het moois wat de lente ons brengt.  

En mocht je onverhoopt niet van de lente kunnen genieten door jeukende ogen, kriebelneus of niezen, ook dan kan voetreflexmassages je lichaam ondersteunen in het verhogen van de afweer en zo de hooikoortsklachten verminderen.


foto Dankbaar
28 maart 2022

Voor je het weet ben je weer een jaartje ouder. Gisteren had ik het geluk dat ik met de dierbaarste mensen om mij heen mijn verjaardag mocht vieren.
Het komt vast omdat je ouder wordt, maar het besef en de dankbaarheid dat ik van dit leven kan genieten op deze manier wordt steeds groter.

Het raakt mij als ik om mij heen hoor als mensen op veel te jonge leeftijd overlijden of strijden tegen een heftige ziekte. Kijk om je heen wat er in de wereld allemaal gebeurt. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om samen met de dierbare mensen om je heen in alle rust en veiligheid je verjaardag te vieren. Stil te staan bij bijzondere momenten in je leven, op een manier die past bij wie je bent. Daar word ik mij steeds vaker heel bewust van. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik van ieder moment in vrijheid en gezondheid kan genieten.

Dank je wel lieverds voor deze mooie dag.


foto #5 vermindert coronaklachten
25 maart 2022

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #5 vermindert coronaklachten.

Sinds de coronapandemie heb ik nog niet eerder zoveel mensen in mijn directe omgeving gekend die een coronabesmetting hebben opgelopen. Een veel voorkomende klacht die ik hoor is de lang aanhoudende hoofdpijn en het volle hoofd. Ben je het zat om nog langer met de hoofdpijn of het volle gevoel in het hoofd rond te lopen? De warmte van de oorkaarsen zorgt er voor dat de doorbloeding in de holtes in het hoofd wordt gestimuleerd. Dit zorg voor ontspanning en de doorstroming stimuleert de afvoer van afvalstoffen.

Na afloop merk je al duidelijk verschil en het effect van de oorkaars werkt ook na de behandeling zelf nog een aantal dagen door.

Heb jezelf corona gehad? Blijf je last houden van hoofdpijn of een vol gevoel in het hoofd? Kwel jezelf niet langer en maak snel een afspraak. Oorkaarsen zijn volledig veilig.

Of ken je iemand die corona heeft gehad en last heeft van deze klachten? Maak hem of haar attent op het ondersteunende effect van de oorkaarsen.foto Uitstel gedrag
21 maart 2022

Eind vorige jaar had ik het besluit genomen om eens voedingsadvies in te winnen passend bij mijn lichaam. Maar tussen het nemen van het besluit en het daadwerkelijk bellen voor de afspraak ging de nodige tijd en excuses voorbij.
‘Doe ik wel na de feestdagen’. Begin van het nieuwe jaar dacht ik ‘het is mij toch al vaker gelukt om mijn voeding weer op de rit te krijgen, kan ik nu toch ook weer’. En voor ik het wist was ik maanden verder.
Maar dit keer lukte het niet zoals eerder wel gelukt was… Vier maanden na mijn besluit toch maar gebeld voor een afspraak met Rox van @gezondmetrox.

O, wat heb ik een spijt dat ik niet eerder heb gebeld. Na één gesprek was duidelijk waarom mijn ‘gezonde’ voedingspatroon niet vol te houden was en waarom mijn lichaam daar niet goed op reageerde. Ik kreeg gelijk een aantal tips waar ik direct mee aan de slag kon. Ik was zo blij dat ik na een paar dagen al duidelijk verschil in mijn lichaam voelde en dat terwijl ik nog maar net begonnen was met een aantal kleine veranderingen.

Waarom heb ik het maken van de afspraak zolang uitgesteld. Mijn lichaam verdient het om weer in balans te komen. Zodat ik lekkerder in mijn vel zit, mij energieker voel en afreken met de lichamelijke ongemakken die zijn ontstaan door de onbalans die was ontstaan.

Heb jij ook plannen voor het maken van een afspraak, maar komt het er ook steeds niet van? Doe je zelf niet te kort, zorg goed voor jezelf en maak vandaag nog die afspraak.


foto #zorgt voor goede nachtrust
18 maart 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #20 zorgt voor goede nachtrust

Slecht slapen is niet alleen een aanslag op je humeur maar ook op je lichamelijke conditie. Een nachtje minder goed slapen kan je nog wel opvangen maar als je langdurig slecht slaapt ben je vatbaarder voor ziektes en heb je meer kans op een hoge bloeddruk.

Naast dat een voetreflexmassage voor ontspanning zorgt, zijn de reflexzones op je voeten die onder andere zorgen voor de aanmaak van het slaaphormoon en de aansturing van je hormonen in je lijf goed te masseren. Zo wordt je lichaam ondersteunt bij het balanceren van je hormoonbalans waardoor je lichaam beter in staat is om het slaaphormoon te maken.

Vooral ’s avonds voor het naar bed gaan een voetreflexmassage kan heel effectief zijn voor je nachtrust. Verwacht niet na 1 behandeling wonderen want als je lichaam al langere tijd uit balans is, kost het tijd om je balans weer te herstellen.


foto Verandering
14 maart 2022

Vandaag precies drie jaar terug was het moment waarop ik heel voorzichtig begon te beseffen dat doorgaan met het leven wat ik toen leidde niet langer meer haalbaar was.

Ik hield heel veel ballen in de lucht. Ik wilde de perfecte moeder, echtgenoot, vriendin en werknemer zijn.
Ik liep al een tijdje te balanceren op het randje van de afgrond maar toegeven dat ik zo niet langer verder kon…. nee dat paste niet bij het beeld wat ik had van perfect zijn….

Inmiddels weet ik beter maar daarvoor moest ik eerst door een heel diep dal en letterlijk een harde klap krijgen om tot het inzicht te komen dat nog langer zo doorgaan.
Ik was op weg naar huis toen ik een auto over het hoofd had gezien die dicht achter een afslaande vrachtwagen reed. Voordat ik besefte wat er gebeurde was de klap al achter de rug, stond ik met de neus van de auto paar meter verderop op de rijbaan, in de richting die ik helemaal niet op wilde. Gelukkig geen lichamelijk letsel en de automobilist die ik aanreed kwam ook met de schrik vrij. De schade aan de auto’s was zo groot, beide total loss.

De afgrond bleek wel heel diep te zijn en na heel hard werken aan mijzelf met hulp van coaches en de liefde van de dierbare om mij heen, ben ik uit het dal geklommen. Ik werd ook wel een beetje geholpen door de coronapandemie. Die zette het leven even helemaal stil. Zo hoefde ik voor mijn gevoel niet langer achter de doordenderende trein te rennen om niets van het leven van mijn kinderen te missen. En kon ik de rust in mijzelf vinden om vandaar uit te bouwen aan een andere manier van leven.

Al was het een zware periode, ik kijk terug op een heel leerzaam traject, heeft het mijn ogen geopend en blijft het niet bij dromen, maar laat ik mijn dromen werkelijkheid worden.

Wauw wat is het leven met alles wat ik nu weet mooi. Zoveel meer ontspanning, zoveel meer genieten van ieder moment van de dag, in het hier en nu.